0212 291 66 67 [email protected]
0

SEPET

Sepetinizde hiç eser yok.

Esra Üner

Esra Üner

Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Bölümü’nden mezun olduktan sonra İtalya Perugia’da, İstituo Europeo Di Arti Operative’de Stilistlik ve Moda Tasarımı eğitimi aldı.
Döndükten sonra bir süre tekstil sektöründe tasarımcı olarak çalıştı ve daha sonra kendi tasarım atölyesi “Costume” ü kurdu.
İçinde bir şeylerin hep eksik olduğu duygusuyla, her şeyi bir anda bıraktı.
 “Başka bir şey” yapmak istiyordu ama onun ne olduğunu bilmiyordu.
 Zaman zaman gittiği sergilerden birinde, bir arkadaşının ona “Ekrem Kahraman ders veriyor, sen de gel” demesiyle kendini bir anda Kaş Sanat Galerisi’nde buldu. İçindeki arayışın cevabını burada bulabileceğini henüz bilmiyordu.
Ekrem Kahraman onun çalışmaları için “bir çok insanda tarla yoktur ama sende var” dedi.
Kahraman’la çalıştığı üç sene boyunca yalnızca resmi değil, felsefeyi, bakmakla görmek arasındaki farkı, kendini keşfetmeyi öğrendi.
Üner için bu üç yıl kendine doğru yaptığı bir yolculuk oldu ve artık onu mutlu eden şeyin resim olduğunu anladı.
Üner’in bu üç yıllık içsel yolculuğunda keşfettiği şey üretmenin kendine ne kadar haz verdiği idi.

1999 yılında Beyoğlu Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki karma sergi ile ilk eserlerini sergiledi.
Ardından pek çok karma sergiye katıldı. 2000 yılında Sinan Yenilmez’in desteği ile Tüyap’ta 10. İstanbul Sanat Fuarı, Kaş Galeri Standı’nda ilk kişisel sergisini açtı. 6. kişisel sergisinde ise “Aşk” temasını işleyen Esra Üner, tuvaline yansıyan semazenlerle Mevlana felsefesini kendi gözünden yorumladı ve bu sergi oldukça ses getirdi.
Bundan sonra “Aşk ve arınma” tüm sergilerinde onu etkileyen ana temalar oldu.
Doğum ve ölüm arasındaki o kısa zamanın dolu dolu yaşanması gerektiğini düşünen Üner, bu süreci anlatabilmek için de kendine ait bir doku tekniği geliştirdi.
Yağlıboya ve farklı malzemelerle çalışmayı tercih eden Üner, tuvalle resim arasında çatlamış bir strüktür yaratarak, resimlerine “hayat”ı taşıdı.
Bu teknik onun imzası haline geldi.
Tuvalindeki renklerle, içindeki çocuğu, heyecanı, enerjiyi ve coşkuyu dışarıya yansıtırken, mutluluğa giden yolun da insanın içinden geçtiğinin altını çizdi.
Esra Üner için resim, her şeyden önce kendini en iyi ifade edebildiği bir yol, oldu. İnsandan en çok da doğadan etkilendi ve yakaladığı bu duyguyu kendi resimlerine yansıtırken özgürce üretmenin, kendini keşfetmenin ve insanların kalbine ulaşmanın sihrini yakaladı.

Eğitim Durumu

İtalya- Istituto Europeo Di Arti Operative'de Stilistlik ve moda tasarımı
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Güzel sanatlar Akademisi
Özel Yıldız Koleji
İşleniyor...